NEXT Delft - NEXT Delft
More than a building
My favourite place in the world is next to you
NEXT community
Previous
Next

Ector Hoogstad Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van NEXT Delft. Het gebouw, op de hoek van de Molengraaffsingel en Huismansingel, telt vier bouwlagen, waarvan de begane grond extra hoogte biedt aan ‘makerspace’, ruimte waarin op kleine schaal nieuwe producten kunnen worden geproduceerd en wordt geëxperimenteerd met innovatieve technologie.

De eerste verdieping bevat een mogelijke combinatie aan makerspace (light) en kantoorruimte; de bovenste twee bouwlagen krijgen kantoorbestemming. Centraal in het gebouw ligt een ruim atrium, waarin plaats is voor informele werkplekken en exposities, en dat toegang geeft tot een auditorium en vergadercentrum. Aan de zuidzijde krijgt het gebouw een openbaar toegankelijke horeca, community space en een aantrekkelijk in het groen en aan het water gelegen zonnig buitenterras.

Ongetwijfeld wordt dit een belangrijke nieuwe ontmoetingsplek voor de hele campus.

Het exterieur van het gebouw is een ontmoeting van hightech en eenvoud. Een metalen gevelbekleding speelt een dubbelrol als borstwering en zonweringslamel, met een karakteristiek reliëf als resultaat. Het gebouw past daarmee uitstekend in de architectonische traditie van de campus. 

Mede dankzij het oriëntatie-afhankelijke gevelontwerp, waarbij opwarming door zoninstraling wordt voorkomen met behoud van uitzicht en daglichttoetreding, wordt NEXT Delft een bijzonder duurzaam gebouw, dat bij oplevering een BREEAM Excellent certificaat zal krijgen.

SAMENWERKING ASR DUTCH SCIENCE PARK FUND EN TU DELFT

NEXT wordt het label voor de community van de diverse gebouwen van ASR op Nederlandse Science Parks. De ontwikkeling van NEXT Delft is een onderdeel van het ASR Dutch Science Park Fund dat in 2019 is opgericht. Het fonds is een samenwerking aangegaan met de TU Delft

ASR Dutch Science Park Fund is verantwoordelijk voor de realisatie en exploitatie van commerciële gebouwen op de TU Delft Campus. Het ASR Dutch Science Park Fund geeft hiermee invulling aan de toenemende vraag naar passende bedrijfsruimte op de TU Delft Campus. Met de ontwikkeling van NEXT dragen we bij  aan het behoud en de verdere ontwikkeling van talent en bedrijvigheid en daarmee de aantrekkelijkheid van de campus als vestigingslocatie en verhogen we tevens de economische waarde van het ecosysteem.